Georges remy/Bouzy

photo; portraitsdebulles

photo; portraitsdebulles

 
 

En uforbeholden anbefaling

fra en vinhandler bør man tage imod med en vis skepsis. Ikke desto mindre; da vi besøgte Georges Remy i november, var der tale om en åbenbaring. Vi er svære at imponere; vi har efterhånden drukket lidt mere end vores rimelige andel af smukke og fantastiske champagner, men vi var rørt til tårer, da vi afsluttede smagningen af Remys senest frigivne vine.

Bouzy ligger på den sydøstlige del af Montagne de Reims og er en grand cru landsby, først og fremmest berømt for sine mineralske pinot noir-baserede vine. På nogle af de højere beliggende marker, således også på Remys Tauxieres, er der desuden plantet en vis andel chardonnay.

Georges Remy er en meget behagelig og intelligent mand; han udstråler ro og overskud, og har en indsigt, som det er en gave at blive delagtiggjort i. Remys familie stammer fra Bouzy og ejer parceller på en del marker omkring byen. Georges er uddannet på universitetet i Reims og har et BTS certificat fra Avize Viti Campus, plus en del praktisk erfaring med rødvin fra Bordeaux. Han har brugt de første år efter sin uddannelse som rådgiver i marken for andre vignerons i området, og har sideløbende arbejdet med at udvikle og bedre forstå sin egen families marker.

Georges Remy arbejder i praksis under sit eget navn på nogle få udvalgte parceller fra sin families marker. Hans domaine er eco-certificeret siden 2017 og han arbejder biodynamisk. Der er tale om så små mængder vin, for visse cuveer blot 200 flasker årligt, at han har været utilbøjelig til overhovedet at sælge dem. Planen har været, i takt med at resultaterne efterhånden levede op til Remys utrolig høje standarder, langsomt at introducere vinene på markedet. Problemet er bare, at vinene allerede nu er så sindssygt gode, at bl.a Georges gode ven Benoit Lahaye, mener at Remy har en moralsk forpligtelse til at dele dem med os andre.

Stilen er mineralsk, naturlig, lavt doseret, med en utrolig fin balance og meget rene terroir-udtryk. Vi dealer indtil videre hellere end gerne med de små oplag og håber at allokationerne vokser sig bare nogenlunde registrer-bare i løbet af de kommende år.

Vi har fået nogle ganske få flasker af følgende cuveer hjem;

  • Coteaux Champenoise Bouzy Rouge (100% pinot noir, uden bobler)

  • Les Quatres Terroirs (60% pinot noir/40% chardonnay)

  • Vaudayants Rosé (100% pinor noir)

  • Le Mont Tauxieres 2014 (50% pinot noir/50% chardonnay)

Skærmbillede 2019-03-21 kl. 17.08.55.png

photo; portraitsdebulles