Tarlant

Pæn morgentåge i Vallée de la Marne

Pæn morgentåge i Vallée de la Marne

 
 

Champagne Tarlant/Oeuilly, Vallée de la Marne

Familien Tarlant har ca. 13 ha. vinmarker bestående af over 40 parceller i 4 landsbyer i Marne-dalen, fordelt på ca. 50% pinot noir, 30% chardonnay og 20% pinot meunier. Man arbejder uden pesticider og kunstgødning og generelt med lav dosage.

Vi har lagt ud med domainets to u-doserede cuveér, Zero, som begge er gode køb og som passer godt til vores lidt sukkerforskrækkede, mineral-glade smagsløg. Den hvide er lavet af 1/3 af hver af de tre druesorter fra årgang 2010 plus lidt reservevin. Sprød og stram med masser af citrus og kalk. Roséen består af 50% chardonnay og 50% af de to røde fra 2011, suppleret med reservevin. Den er mere krydret og har noter af hindbær, aromatisk og ben-tør, super madvin.

Vi har for en ordens skyld også fået lidt af Tarlants strålende Cuveé Louis. Den består af 50% chardonnay og 50% pinot noir fra 65 år gamle vinstokke fra Crayons-marken i Oeuilly. Den er flasket i 2001 efter gæring på gamle egefade og degorgeret fra 2016 med 0 gr. dosage. En rig og udtryksfuld vin, som producenten så sødt anbefaler “til særlige lejligheder og stunder af eftertænksomhed”. Vi anbefaler desuden, at du sørger for altid have et par flasker på køl til umotiveret sjov og ballade.